QUALITY OF CARE REPORT 2013-14

Providing health care around the clock

Back

Elective surgery


Laura SloanPatients are admitted for elective surgery with more privacy

It is 9am and patients are arriving to be admitted for elective surgery. This year, the Elective Admissions department moved into a newly renovated office area in the Hub at the Graham Street campus. This was an exciting move for several reasons.

Previously, staff had been located in three separate areas and patients were often sent between each area, depending on which part of the admission journey they were participating in.

The clerical admission of patients each day afforded less than desirable privacy conditions and staff were restricted in their work flow practices with limited space.

The new office has enabled improved access for patients, a private signing in area away from the communal waiting room, and improved visual and physical work flow for staff.

Patients with queries about their admissions can now chat with privacy and the improved waiting area allows Elective Admission staff to support the Audiology clinic with their patients.

The positioning of the reception area also provides a visual link with our pre-admission clinic and easy access to the manager, both visually and physically.

There have been great benefits for patients, staff and other health professionals as a result of creating this wonderful new space.